The Wave

The Wave

The Wave is a world class inland surfing lake set in the Gloucestershire countryside on the outskirts of Bristol. The Wavegarden Cove technology is capable of producing one thousand waves per hour, creating perfect surf for professionals and beginners alike. The team at Gripsure worked closely with APG Architecture at the design stage to specify a suitable product for the project. After visiting a number of sites where our boards are in situ in a similar environment, the design team specified Gripsure’s Pro Classic deck boards. These boards feature three non-slip inserts giving an initial PTV of 100 which is the highest rated product in the range. This was an ideal solution for the design team who wanted to ensure the safety of surfers as they transitioned from dry and wet zones on the site as they start and finish their sessions.

The Wave's mission is to get people back outdoors, enjoying physical activity and connecting with nature, leaving their phones and ipads at home. Sustainability is at the heart of the project, with materials chosen for aesthetic beauty and low impact on the natural environment. Gripsure uses Scandinavian Vth grade European Redwood boards in the Pro range which is grown in sustainable forests carrying FSC or PEFC third party accreditation. 

Gripsure’s boards were installed on the central pier, giving guests the opportunity to get close to the surfers in the lake, enabling them to take photos and videos of friends. The clubhouse also features a first-floor terrace, giving panoramic views of the site, making it an ideal spot to enjoy some refreshments and take in the view. Pro Classic was also used for boardwalks and seating areas in the nature reserve by the lake.

Gripsure supplied a variety of sub-contractors on the site, making a number of deliveries throughout the build for the different areas which required decking. They helped installers with cutting advice, recommended spans and supplied lengths to minimise wastage.

The team at Gripsure visited the site shortly after it opened in November 2019 for their team day and were delighted to see the finished project…and have a go!

 

Photo and Video credit: Tom Nicholson | www.tnicholson.co.uk

View related case studies: